{ "title": "Kudret Narı Nasıl Yenir", "image": "https://www.kudretnari.gen.tr/images/kudret-nari-nasil-yenir.jpg", "date": "21.01.2024 13:36:02", "author": "perihan çolak", "article": [ { "article": "
Kudret Narı Nasıl Yenir, kudret narı kabakgiller familyasında olan sarmaşık türüne benzeyen bir bitkidir. Yapraklarının şekli el gibi ve saplıdır. Bu bitki olgunlaştığı zaman birbirinden ayrılarak kullanılır. Meyvesi önce yeşil olarak yetişir. Olgunlaştıkça sarı, sonrasında altın sarısı rengini almaktadır. Bu bitkinin içerisinde yaklaşık 20 ile 30 tane arasında kırmızı renkte kuru fasulyeye benzeyen tohumlar bulunmaktadır. Ana vatanı Doğu Hindistan olarak bilinen bu bitki, Asya, Afrika, Güney Amerika, İtalya'da da yetiştiği gibi ülkemizin, Yalova ve bursa illeri civarında da yetiştirilmektedir. Kudret narı taze olarak tüketildiği gibi, yağı ve macunu yapılarak da tüketilmektedir. Ülser, gastrit, reflü, on iki parmak ve kolit gibi, mide ve bağırsak hastalıklarındı kullanıldığı zaman kalıcı çözüm sonuçlarına neden olmaktadır. Yüksek miktarda E vitamini ve protein içeren bu bitkinin, karaciğeri destekleyici, yara ve iltihapları, bağırsak tembelliğini giderdiği gibi rahim yaralarına da faydalıdır. Peki, kudret narı bitkisi nasıl tüketilir? Bu şifalı bitkinin tüketilme şeklini sizlerle paylaşalım.

Kudret narının yenme şekilleri
Bu şifalı bitki, aşırı olarak kullanıldığı zaman çeşitli yan etkilere sebebiyet vermektedir. Aşırı kullanıldığı zaman özellikle karın ağrısı ve ishale neden olan kudret narı, tohumu aşırı kullanıldığı zaman ise ateş ve baş ağrısı yapmaktadır. Hamilelerin ve düşük kan şekerine sahip olanların tüketmemeleri gerekmektedir. Bunların dışında, bu bitkinin hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır.
" } ] }